2012. január 31., kedd

0260. Pink kristályköves,strasszos fülbevaló,virág - Jelenlegi ára: 100 Ft +

Látványos, de nem hivalkodó nikkelmentes hosszú fülbevaló. A virág formán strassz van.
Anyaga: nikkelmentes, bőrbarát fémötvözet.
Drágakő: 14, 8 mm-es hegyikristály és 3 mm-es strassz.
Méret: hosszúság - 61 mm, szélesség - 13, 5 mm.
Súly: 2, 4 g.
Hegyikristály:
Gyógyhatások: belek, emésztés, fekélyek, fertőzések, földsugárzások, hormonzavarok, idegrendszer, kimerültség, leukémia, mirigyek, nyirokrendszer, pajzsmirigyműködés szabályozása, rák (első stádiumban), szemek, szemhályog, szív, tobozmirigy, tüdő, védelem, vérkeringés, vérsejtek, vérszegénység, vérzések, vitalitás, zsírszövet.
Lelki hatások: egyensúlyban tartás/kiegyensúlyozottság, érzékenység, hisztéria, kifejezőkészség, védettség érzése.
A strassz-gyémánt
A gyémántnak üveggel való utánzása igen régi keletű, már Plinius megemlékezik róla és egy pár igen jó, mainap is megszívlelhető tanácsot ad az igazi gyémántnak az utánzottaktól való megkülönböztetésére. A középkorban, mint álatalánosan ismeretes, Velencze volt az üveggyártás fôhelye s itt efféle, a drágaköveket utánzó üveget is sokat készítettek, különösen a XIII. században. A ma erre a célra használt üvegnek, az úgynevezett strassznak összetételét a múlt század végén találta ki Strasser József, bécsi aranyműves, s azóta gyártása általánosabb, különösen Francziaországban, ahol a jelen század huszas éveitől kezdve Douault-Wieland az ő vizsgálataival és munkáival hatalmasan elősegítette s egész iparággá fejlesztette a strassz-gyártást. Jelenleg főleg a franciák, már olyan nagy tökéletességre vitték, hogy a strassz-brilliánt fény és színjáték tekintetében, vagy, mint röviden mondani szokás, "tűz" tekintetében vetekedik az igazi gyémánttal. Épen így készítenek üvegből rubint, zafírt, smaragdot, amelynek színe oly gyönyörű szép, mint az igazi köveké.
A strassz olyan üveg, mely a többi üvegfajtáktól nagy ólomtartalmával különbözik, s ettől kapja fénytörését és színjátékát. Úgy állítják elő, hogy a tiszta kvarcot, hamúzsírt (vagy kálisalétromot), míniumot és - az olvadás elősegítésére - még bóraxot finom por alakjában összekevernek, és hesszeni tégelyekben, lehetőleg állandó temperaturánál megolvasztanak. A megolvadt tömeg sokáig (mintegy 24 óráig) marad folyós állapotban a kemencében, hogy a levegőbuborékok belőle lehetőleg elillanjanak. Azután többféleképp bánnak vele, lassan, vagy gyorsan hűtik le, s a kapott darabok közül a hasznavehetőket megcsiszolják, a többieket pedig a következő olvasztásban használják fel
Az ólmon kívül jelenleg kevés thalliumot is kevernek az üveghez valamelyik thalliumsó alakjában; az így készült üveg tetemesen szétbontja a fehér fényt színes sugarakra, vagy, mint közönségesen mondjuk, színjátszó, ásványtani nyelven: nagy a színszórása. Erről tanúskodik a következô pár számadat: A közönséges ólomtartalmú üveg színszórása 0. 037, a kevés thalliumot tartalmazóé 0. 049, a gyémánté 0. 057.



Jelenlegi ára: 100 Ft

Az aukció vége: 2012-02-10 10:15
. 0260. Pink kristályköves,strasszos fülbevaló,virág - Jelenlegi ára: 100 Ft

Fontos